NAJBOLJE ZAGREBAČKE PIZZERIJE u 2021. Relativno siromašna lista
U Zagrebu svatko peče pizzu, ali većina pizza daleko je od dobrih. Tek nekoliko pizzerija ozbiljno radi na tijestu i trudi se koristiti stvarno dobre sastojke.
adsense_content_v3
Nadalje, u ovoj smo godini zabilježili samo dva značajnija otvorenja. Radi se o Al Denteu u Bogovićevoj i Dominu na Trešnjevci: otvaranje drugog zagrebačkog Domina važno je jer pokazuje da bi se franšiza najvećeg svjetskog lanca pizzerija mogla trajno primiti u Hrvatskoj (usput govoreći, Domino je ovih dana za jednu kupljenu pizzu drugu prodavao za 15 kuna). U mnoštvu zagrebačkih pizzerija na ovogodišnju smo listu preporuka mogli uvrstiti samo šest lokala
1. Franko’s Pizza&Bar, Branimirova

Franko’s je, podsjetimo, jedina hrvatska pizzerija koja je ušla na World’s 50 Best listu naiboljih europskih pizzerija izvan Italije . Frankova napoletana zaista je izvrsna, a jelovnik se stalno obnavlja, pa je tako pizza s Baranjskim kulenom odmah postala jedan od naših favorita
2. Al Dente, Bogovićeva

Al Denze peče cannoto, pizze s visokim, prozračnim rubovima. Pizze u Al Denteu maju savršeno lagano tijesto, a sastojci koji se koriste katkad su prilično luksuzni, poput pravih svježih tartufa, vrhunskog dimljenog lososa ili lososove ikre. U nižem rangu cijena najviše nam se sviđa pizza s mesnim okruglicama.
3. Karijola, Vlaška i Kranjčevićeva

Karijola je uz O’Haru, najvažnija pizzerija u Hrvatskoj. Karijola je prije dvadesetak godina prva počela koristiti ozbiljne sastojke i prva je uvela stil pizze s tankim tijestom i hrskavim rubovima punim mjehura, dok je O’Hara Hrvate naučila napoletani. Karijola je i dalje u jako dobroj formi.
4. Public, Tomislavova-Voltino naselje

Public peče vrlo dobre napoletane sa solidnim sastojcima, u civiliziranom, modernom restoranskom ambijentu. Public je dobar primjer kvartovskog lokala, koji već godinama goste iz cijelog grada.
5. Park, Martićeva

Park u parku u Martićevoj postao je središte društvenog života tog sve vibrantnijeg kvarta. Pizze su solidne, s previše nadjeva koji katkad ubije tijesto. Točeno pivo je odlično a posluga iznimno profesionalna.
6. Toccare, Vukomerec

Toccare je lijepo uređen kvartovski lokal, koji je prije dvije i pol godine držao najskuplju pizzu u Zagrebu; njegova Toscana s tartufima iz teglice koštala je 149 kuna. Danas u centru Zagreba pizze već prelaze 200 kuna. Toccare nije dizao cijene, pizze nisu loše, a istočnom je Zagrebu svakako potreban takav lokal.


